och de sprang alla omkring, som i en ring

Det blir mörkt. Klockan är väl ungefär mitt i natten när jag går ut. Helt naken stirrar jag ut i det stora kolsvarta. Sätter mig på min bänk. Den är alldeles kall. Jag sveper in mig i mitt duntäcke, väljer en låt på min iPod, kanske en med Håkan eller band of horses. Tar en cigarett. Askan faller över duntäcket och jag inser det dumma i att sitta insvept i något så brandfarligt när jag röker.

Jag ser askan ligga på täcket och istället för att genast sopa bort den kommer jag på mig själv med att hitta på ursäkter till mor, imorgon när täcket har brunnit upp. "Min sänglampa ramlade ner i sängen och tände eld på det!"

Som tur är rycks jag ur mina tankegångar av ett tjut ur mörkret. Möjligen en uggla. Jag sopar bort askan och byter låt på min iPod. I det svarta mörkret är det lättare att föreställa sig saker. Mycket lättare. Utan allt ljus som stör mig är det jättelätt.
Jag tänker på hur det skulle vara om du var här. Med en hörlur i ena örat och en cigarett i handen. Hur det skulle vara om du delade duntäcket med mig. Vad skulle vi prata om? Skulle vi skratta och le? Skulle du sitta så nära mig som möjligt för att du är så rädd för mörkret? Skulle du vilja sitta där länge?
Sen gick jag och la mig, för det är ändå om natten som jag är tröttast.

/P

kort

Precis hemkommen från jobbet. En tallrik havrekuddar med vaniljyoghurt samsas i magen med en skinkbaguett med romröra. Det luktar konstigt i mitt rum.

Väskan är packad och snart går bussen till Söderköping. Ska gymma med Hank the Tank. Hehe. Biff blir jag. Snart som Arnold Schwarzenegger. Då är jag nöjd.

Sen ska jag spela Uno. Spelar jag mina kort rätt ikväll får jag kanske ligga också.

I morgon kanske jag skriver en recension på Inglorious Basterds som jag såg på bio med Hank the Tank i lördags. Jag ska i alla fall dela med mig av eventuella åsikter.


Hank the tank till vänster.

/M

im gonna look out the window of my color tv

Just nu gör jag det jag är allra bäst på. Ingenting. Jag parkerade mig i soffan efter jobbet och sedan dess har jag inte gjort en skit. Bara suttit här. Jag har inte sett en film, inte ett avsnitt av någon frän serie, inte ens ett youtube-klipp. Samma musik som sist. Samma sidor som sist. Samma lama ursäkter till att inte lämna hemmet.

Det finns alltid saker att göra, både saker man vill och saker man behöver göra. Filmen på datorn är fortfarande osedd. Jag har fortfarande inte sett ett enda avsnitt av den där serien. Mitt rum är stökigt. Kläder överallt, kaffekoppar och godispapper. Jag borde ha ringt det där samtalet igår, men det har fortfarande inte blivit av.

Gitarren blänger mot mig med trasiga strängar, som om den ens i närheten var mest missunnad av alla de ting som inte gör annat än försöker tillfredställa mig.

/M

Saker jag funderar på.

Självmordsbenägen. Man tar till papper och penna, ska skriva ett avskedsbrev. Fast tänk om man gjorde något annat? Något så man verkligen blir ihågkommen för? Man skriver en sång! Man gör en musikvideo!
En musikvideo istället för avskedsbrev! Det hade blivit sjukt stort. Videon hade snabbt blivit YouTubes mest sedda.
Tror jag i alla fall.
Släppa en musikvideo, sen ta sitt liv. Det hade varit något det.


/P

Ännu en kväll i tjoet och tjimmet.

Att springa in i människor som jag låtsas vara döda får min världsuppfattning att rasa för en stund. Jag gillar det inte så mycket. Det är inte så roligt.
Det fick mig att börja drömma om dig igen. I drömmen hade du lämnat "den där" och du skrev ett kärleksbrev till mig. Du gjorde till och med en paj åt mig. Du fick mig att lova att jag åtminstone skulle smaka den. Det gjorde jag. Det var den godaste paj jag någonsin smakat.


/P




ps. elin, jag skulle hälsa från nån "sofia" jag träffade på hugo igår. ds

Eskapism

På ett empiriskt vis har jag lärt mig följande; inget här i livet är enkelt. 
Dricker te med alldeles för mycket mjölk, önskar mig en klänning att dansa i. Jag vet precis vilken jag vill ha, vet precis vart den hänger, hur den skulle fladdra kring mina höftben och hur den är perfekt skuren i nacken. Har en fantasi om hur jag har den på mig, i ett par skyhöga klackar. Jag är en kvinna i en äggskalsvit silkesdröm. 
Tror det är en bild från Ann D S/S -04
Kram /Elin

who knows

Dagens huvudbry har varit Michael Jacksons barns hudfärg. Hur kan de vara så ljusa? Inte är det väl så att kirurgiska ingrepp automatiskt medför en genmutation som förs över till avkommorna? Och hade i sådana fall Dolly Partons dotter P-kupa när hon var 14?

/M

2 lazy 2 pee

Snart är det helg! Tills dess har jag så mycket att göra... bäst att sätta igång nu! Ska koka en kopp te och läsa mina läxor. Sedan ska jag ta mig fan spendera minst 200 kronor på pressbyrån LÄS tjocka glansiga magasin.  
Kram Elin

Mår lite illa, men det är fan ok

Idag var jag i en studio och spelade in en novell.
Fast det var inte jag som hade skrivit den.
Det var Viktor Andersson som skrev den.

/P

The scam

I min gymnasieklass gick en tjej som hette Maria Lindstam. Vi har inte hörts av sen studenten därför blev jag väldigt förvånad när hon idag tog kontakt med mig. Dock visade det sig vara någon som tagit sig in på hennes facebook för att lura pengar av folk.

14:29 Maria

Hej :):)

14:29Pontus

Hej Maria

14:30 Maria

Hur mår du idag?

14:30Pontus

Jovars, mår helt okej. Själv då?

14:31 Maria

Jag är i en djup röra och jag vet inte hur jag ska säga det här

14:33Pontus

Det låter.. spännande?

14:34Pontus

Sägrå!

14:34 Maria

Jag är strandsatta i London

14:35Pontus

Hur blev du strandsatt där?

14:35 Maria


Jag blev rånad lastnight under vapenhot av några rånare

14:36Pontus

Oj..

Vad ska ni göra nu då?

14:37 Maria

Jag kom hon med en kompis för att besöka en utväg, vi blev rånade båda, alla de pengar vi hade med våra creedit kort och telefoner stals

14:37Pontus

Hur ska ni komma hem då?

14:37 Maria


Gudskelov har vi fortfarande har våra liv och pass sparas

14:38Pontus

Svenska ambassaden nästa då?

14:38 Maria


Jag behöver din akuta hjälp

14:39Pontus

Jaså

14:40 Maria


Vi har redan rapporterat till ambassaden och polisen men hela processen tar för mycket av vår tid

14:41Pontus

Vad vill du att jag ska göra?

14:41 Maria

Vi har en returresa som löv på några timmar

14:41Pontus

Vad vill du att jag ska göra?

14:42 Maria

Jag vill att du låna mig lite pengar så att jag och min vän kan balansera vårt hotell räkningar och sedan rusa ner till flygplatsen för att fånga vår flygning

14:42Pontus

Hur mycket?

14:43 Maria


Jag lovar att återbetala den tillbaka till dig så fort vi kommer hem ... please

14:43Pontus

Hur mycket behöver ni?

14:43 Maria


bara 500 €

14:44Pontus

Okej.

Var sätter jag in dem?

14:44 Maria

Vet du hur man skickar det till oss?

14:44Pontus

Nej, berätta!

14:45 Maria


kan du få det skickat till oss via Western Union

14:45Pontus

Hur gör jag?

14:46 Maria


Vet du något Western Union utlopp nära dig?

14:46Pontus

Maria, jag måste ställa dig en fråga. Så jag vet att det är du. Hur känner vi varandra?

14:48Pontus

hallÅ?

är du kvar+

?

Maria?

Är du där?

14:49 Maria


Pontus är det du försöker kontrollera mig? ... ingen kan plocka upp pengar utan ett giltigt ID

14:50Pontus

Säg hur vi känner varandra bara.

14:52 Maria


Om du vet att du inte vill hjälpa oss, dont bother talar

 

14:55 Maria


hon är min vän och vi båda blev rånade och du kan skicka pengar till hennes namn och hon kommer att plocka upp det för oss båda om du tror att jag vill ha det för mig för mig själv


14:56
Maria


Detta är all information du behöver för att skicka pengar, Mary gick ut för att få våra väskor redo

14:56Pontus

Jag tror dig inte.

14:57 Maria


Namn:
Maria Lindstam
Adress:
110 Marylebone High Street, London W1U 4RY

14:58Pontus

Får jag prata med Maria då? Hon kan ju berätta hur vi känner varandra.

14:58 Maria

Nu kan du tro mig .. vänta

15:02 Maria


Pontus I'm back, ledsen att jag var tvungen att gå och hämta våra väskor redo för det finns ett Western Union utlopp nära oss

----------------

Efter det här bad jag henne/han att berätta hur jag och Maria kände varandra, då hade den förmodligen kollat på hennes facebook bilder för att komma fram till något och sa:

15:04 Maria


vi kände varandra på cirkus

vi inte har mycket tid kvar

15:06 Maria


Jag är inte i rätt sinnesstämning just nu, jag, m försöker återhämta sig från lastnight chock eftersom jag blev träffad i huvudet med en pistol medan jag kämpade med rövarna

15:13 Maria

its me Maria .. herregud

15:13 Pontus

Varför pratar du engelska?

15:15 Maria


Jag lärde Litle engelska medan jag var i den här

15:16Pontus

Du har alltid pratat perfekt engelska vad jag vet. Men jag förstår inte varför du helt plötsligt blandar engelska med svenska?

15:17 Maria

vem som helst kan blanda och det vet du mycket väl ... Jag är så dissappointed i dig för att inte tro mig

15:18Pontus

Jag vet mycket väl att du inte är Maria. Av mig får du inga pengar.

15:20 Maria är inte inloggad.

 

...... Men det är ju kul förstås med ett litet avbrott i min tråkiga arbetslösa vardag, en lurendrejar-hackare! Tänka sig vad spännande! Ett spännande avbrott i en tråkig vardag!


/P

lalalalala

Och vi satt i trädgården och rökte och jag såg en stjärna falla. Jag önskade mig något och det handlade om dig. Det gick i uppfyllelse inte 20 minuter senare. Och det var en fin kväll. Alldeles stjärnklar.



/P

premium

Jag har haft semester i två veckor nu. Igår började vardagen igen. Jag steg upp vid sju i sedvanlig ordning och for till jobbet. Utvilad efter lite ledighet. I morse försov jag mig, lika trött som vanligt. Det finns inget värre än att försova sig, det stör hela dagen att vakna upp och behöva stressa direkt.

Hade bil idag och kom därför hem vid halv fem. Åt mat vid sex och somnade sedan i sedvanlig ordning i soffan med datorn i knät. Två veckors ledighet, två veckor med hälsosam mängd sömn borttrollade på två arbetsdagar. I morgon börjar jag kvart över sju.

Nu är kaffet färdigt. Kaffe. Det ska bli gott. Efter kaffet ska jag showa off lite med mina symaskinsfärdigheter genom att lappa ihop ett gäng jeans och sätta fast en ny knapp på ett par. YEAH



/M

saturday looks good to me

En blogg. En blogg jag ska skriva i nu. Jag har funderat på vad jag ska skriva om, men jag tror inte jag fungerar så. Att jag funderar ut vad jag ska skriva och sen gör det. Jag tror det är bäst jag bara skriver. Det är det jag gör nu. Bara skriver.

I fredags var det Norrköping som gällde. Hugo. Det var en relativt trevlig kväll. Efter hugo skulle jag sova hos Mathias i haga. Jag försökte memorera hans kod genom att upprepa den i mitt huvud. Jag upprepade den så många gånger att jag till slut fick ont i huvudet.



Väl i haga så insåg jag att jag verkligen inte hade en aning om var han bodde. Min mobil var urladdad så min enda chans var att gå omkring och leta.
Så där gick jag omkring och mässade "3801, 3801, 3801". Hugo stängde tre. Klockan sex var jag hemma hos Mathias. Väl vid hans dörr hade någon slitit ner mackapären man skriver in koden på. Nersliten och nu låg den i dörren. Mitt kodmässande hade alltså varit helt förgäves.

Fortfarande lite osäker på att jag hade hamnat rätt ringde jag på dörren. I dörren öppnade en man som vid första anblick inte såg ut att ha någon underkäke. Jag blev väldigt rädd och trodde att jag hade gått fel. Personen i dörröppningen vinkade dock in mig, sen gick han och kräktes. Då insåg jag att jag faktiskt hade kommit rätt. Det var ju Mathias som hade öppnat. Han hade bara kräks och blod i hela ansiktet så man såg inte att det var han.

I lördags var det dags för en tripp mot Linköping. Jag, Martin och Alex tog tåget dit, sen gick vi på festligheter hos Linn. Fast Linn var inte hemma. I hennes ställe hade vi Bodil. Bodil var hemma och tog hand om oss. Krippe dök senare upp. Sen dök det upp ett några killar från mjölby. Sen dök även Linn upp. Då blev det fest. Det dansades en massa. Oj, vad det dansades en massa!



Någon tyckte att vi borde ta tåget mot norrköping igen vid elvatiden. Någon annan tyckte att tolvtåget lät bättre. Tolvtåget blev missat och tre ensamma hugofanatiker tog tåget till Norrköping vid halv ett. Efter 10 spenderade minuter på hugo tog vi halv två bussen hem mot ringarum. Tre ensamma hugofanatiker. Några smörgåsar och några öl i ett uthus hos Martin. Jag blev sömnig. Jag gick hem. Jag sov. Det var skönt.


Det var det
MvH
Pontus



en bal på slottet

i torsdags var jag på jazzhuset och dansade med min nyaste vän, fint var det. i fredags planerade jag och en annan vän inredningen till vår -snart- gemensamma lägenhet. sedan åkte vi på fest i landala. det var fint med nachos chips och goda drinkar. sent dansade vi oss svettiga på nån svartklubb på Röda sten.
ikväll ikväll kära vänner gick jag på maskeringsfest. observera inte maskerad! man skulle ha mask på sig. det var fint och jag insåg att jag hade det nice även om jag inte drack någonting.
just nu dricker jag mjölk. imorgon ska jag på en gigantisk loppis! lyckan sprider sig i kroppen... 
just det, häromdagen tog jag och Johanna en liten shoppingrunda. hittade en fin stickad tröja från Blank och en klänning från Burfitt. 
några av Lovisa Burfitts illustrationer, underbart med en vägg som pryds av hennes magi!

Linn <3

Hej kära vänner!

Här sitter jag vid Linns bärbara dator och blickar ut över en parkeringsplats någonstans djupt inne i Linköpings betongdjungel. Pontus är också här. Vi ska dricka ett par öl och sedan äta allt som finns i kylen. Det blir nice.

Linn gillar prickar. Hennes kök går i rött med vita prickar. Bodil står bredvid med en flaska mellan benen som hon ska öppna. Ingen pratar med mig.

Det är Linns födelsedagskalas idag men hon är inte hemma. Hon är ute och ränner. Alexandra är här. Hon vill jättegärna vara här. Hon gillar tydligen Linn trots hennes förkärlek för att falla i gråt.

Snart kommer Krippe hit också. Sedan fler killar tror vi. Det är jättedålig musik på. Snowstorm. Det sämsta jag hört någonsin.

När alla druckit öl och blivit runda under fötterna ska vi åka till Norrköping och skaka rumpa. Nu ska jag låna en cykel av någon och köpa mig en pizza eller liknande. Det ska bli underbart.

Det här är Martin som signar ut. Slut.

Lutar mig bakåt, kliar mig på pungen och lyssnar lite på Fleet Foxes



/M

För nu jävlar ska här städas!

Eftersom jag somnade ungefär halv åtta i morse har en stor del av min dag bestått av att sova, det var nice. Resterande tid har jag spenderat i soffan med datorn i knär utan att göra någonting, egentligen. I timmar har jag nu suttit och haft skittråkigt, för att uttrycka sig milt. Jag har funderat och funderat över någonting spännande att ta mig för, men misslyckats. Jag har övergett planer på film. Det var typ det enda jag kunde komma upp med.

Det regnar ute, så en promenad är inte att föredra. Dessutom sitter Ringarums andra kille upptagen med någon Harry Potterfilm. Jag lyssnar på regnet som slår mot altantaket och inser att det hunnit bli mörkt ute.

Jag ska alldeles alldeles strax resa mig ur min dvala och ta tag i mitt liv genom att plocka undan kläder och dylikt som täcker hela mitt rum.

Idag lyssnar jag på The Chesterfield Kings - Running through my nightmares

trasdocka

just nu känner jag mig som en trasdocka, lite bortslängd, liten, tappat min forna glans och lite ledsen. eller egentligen inte för jag är ung och vacker och har hela livet framför mig, något som stämmer in på de flesta arton åriga damer.
jag saknar en sak i mitt liv och det är en bästa vän. jag har ingen att sitta i fönstret och kedjeröka med, ingen att dela en flaska vin med på en måndag, ingen att vara tyst med i två timmar, ingen att ringa klockan fem på natten, ingen axel att gråta mot när någon man älskar sviker. jag önskar mig en bästa vän, förr hade jag en!
hon hette Clara och jag älskade henne så att det gjorde ont. hennes ögon var isblå och när hon sprang flöt hennes hår i vinden. alla pojkar älskade henne och när hon dansade var hon den vackraste jag visste.
sen flyttade jag hit till Göteborg och jag var ensam igen. ingen att dela allt med, ingen som visste allt om mig. så i våras hittade jag Emma. hon hade stora blåa ögon som gjorde mig alldeles yr, ett skratt som gjorde mig lyckligast i världen och så smala handleder att jag ibland trodde att hon skulle gå av. ibland önskade jag att jag var hon för hon var nästan lite magisk. 
helst av allt skulle jag vilja ha en bästa vän igen, det är fan underbart. hon skulle vara lite som jag fast så speciell att jag aldrig skulle sluta förvånas över henne. men mest av allt vill jag att hon ska älska mig lika mycket som jag skulle älska henne.
/Elin

eftersom jag är en obotlig romantiker

Anlände till folktandvården prick 07.50. Möttes av blåa skoöverdrag och ett hemskt väntrum. Jag slog mig ned i en fotölj och ögnde igenom dagens tidning. Jag slängde en blick på klockan. 08.03. Inte ett pip från någon i personalen. Jag såg hur de gick omkring därinne. Ibland tittade de på mig, sedan vände de sig om och log. Tillfreds med tillvaron.

08.14 fick jag nog och gick in till receptionen. En kvinna mötte mig med frågande ögon. Jävligt svårt att räkna ut vad jag skulle göra där. Hon bad mig följa med in i ett undersökningsrum. Hon knappade in mitt personnummer i en dator och studerade skärmen. "Din tid har ändrats då din tandläkare har tappat hornhinnan". Jag stod i dvala, än inte helt vaken. "Men du har en ny tid, den 16:e." YEEEEEEEEEEEEES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Hon började tala om att hon kanske kunde börja med röntgen men resten av undersökningen var tydligen tvungen att skötas av en tandläkare. Hade jag inte varit 20 hade hon kunnat göra allt. Fast nu var jag ju inte 20 men jag var vuxen och en läkare var tvungen att sköta det. Bara om man är under 20 hade hon kunnat hjälpa mig. Fast jag var ju 19. Hon började skela lite lätt och jag undrade vad tanken bakom det hon sagt var.

"Vart går du i skolan då?" frågade hon. Jag svarade att jag inte gick i skolan längre... "Mellan två arbeten alltså" sa hon. "Då kommer nästa tid passa dig utmärkt, mycket lättare om man inte har jobb." Självklart har jag inte jobb, ser verkligen ut som en arbetslös tydligen. "Jag har jobb". Nämen. Hon blev förvånad och tittade upp. "Inte så många som du som har det nu ehhh."

Hon hämtade en tandborste och sa att det var en symbolisk gest att ge den till mig. Jahopp. Jag frågade varför ingen informerat mig om priser eller vad som gäller i övrigt. Bara en kallelse. Hon tog upp en pärm med listor över priser, försäkringar, ungdomsrabatter och så vidare. Hon började läsa innantill och såg rätt nöjd ut då hon kom ihåg så mycket. Jag sa tack så fort jag kunde och gick ut.




/M

med anki bagger i bakrunden



/P

well spoken girls and stilettos aren't something to fear

Är sjukt arg just nu. Tandläkartid,kul med tandläkare. 07.50 såklart. Gärna innan klockan åtta på morgonen när man är ledig. Helst så tidigt att man inte hinner borsta tänderna innan man åker. Gärna så tidigt att munnen doftar av det sista man åt innan man lade sig kvällen innan. Det enda positiva är väl att jag är hemma så tidigt att jag kan somna om med gott samvete.

Avrundade dagen med soda streamad läsk och en dokumetär om Mayaindiansk arkitektur. Är trött nu. Ska väl lägga mig. Har haft en bra dag, kan jag nog säga.

Har ont i knät efter ett misslyckat skämt.

/M

SOMEONE STILL LOVES YOU, BORIS YELTSIN!

I många år har jag undrat över ett knackande ljud som uppstår i min lilla stuga ibland.
Idag gick jag till botten med det.


Någon har ju hängt upp en käpp på min vägg. Det är ju den som bankar!
Det är ju bara käppen som bankar! Det är ju bara en käpp.


/P

RSS 2.0