En flaska vin är alltid en drink

Den goda nyheten är att nationens karriärkvinnor - definierade av BBC-programmet Watchdog som professionella singlar mellan tjugofem till tidig trettioårsålder - dricker för mycket. Tre miljoner av dem dricker hela två glas vin om dagen, får vi veta.
Enligt Sarah Jarvis, representant för Alcohol Concern, är det för mycket. Det sätter deras fertilitet på spel senare i livet. En halv miljon kvinnor, eller nästan en av 50, dricker fem glas vin om dagen. Jag tror det är meningen att den här informationen skall chockera oss.

Det är vänligt av dr. Jarvis och hennes vänner att oroa sig och jag är övertygad om att deras motiv är de renaste och bästa, men personligen gläds jag åt att kunna utgå från att karriärkvinnan, på sitt kontor, kan njuta av livet i samma utsträckning som den vanliga kvinnan. Småbarn kan naturligtvis vara en stor tröst, men långt ifrån alla barn är det. Som Kippling kunde ha sagt: ett småbarn är alltid ett småbarn, men en flaska vin är alltid en drink.

Kram, Karl

Om en flicka

Vita var rejält kär i honom. Jag antar att han var en vacker ung kvinna för henne.

 



"Hon har ett underbart ansikte, underbart utseende, men elle est si bore, Mon Dieu, elle est si bore!"

Själv lade han till:

Det är alldeles sant att folk skrattade åt henne därför att hon bar stora solglasögon och enorma tygstycken över huvudet - för det betydde förstås att alla tittade på henne - ingen skulle ha tittat på henne annars, eftersom hon var osminkad. Hon var en småstadsflicka, egentligen.

Kram, Karl

Lite musik ändå


http://open.spotify.com/track/2DKe34bHS6ZRCUWLal6BUy

http://open.spotify.com/track/5pdZiGoS2gp9X0pOLYNj33

http://open.spotify.com/track/2MFORnxJtvb5T71LDA7GzD

http://open.spotify.com/track/0QrXslSvITKUWp6hLTMUoE

http://open.spotify.com/track/6CDU8Jj8duTSiSQRjjNiFg

http://open.spotify.com/track/7nvARSCN74jPl1Cll08k2y

http://open.spotify.com/track/2tbYgeQz9GYK04Sjuft4iT

http://open.spotify.com/track/0gJ4X2ojTykeaoDEDEE1Xj

http://open.spotify.com/track/54fBaziZkh2aYhrDlelt41

http://open.spotify.com/track/5PBMj0trVEBwaHpg0kz0Jz

 

Vilken makalös gåva du har i att göra andra människor lyckliga; på många sätt den mest underbara gåva någon kan äga.

 

Kram, karl


Kronan på verket

Och så världens sämsta filmslut.


 

Strax före andra världskrigets utbrott noterade en bekant Stephens sammanfattning av sin syn på världsläget var att han "gillade Hitlers mysticism - sättet han kammade sin bena på - hans galna, tindrande ögon"

 

Kram, Karl


Monday morning

"Jag skall skriva de viktigaste böckerna! den vackraste poesin! måla de bästa tavlorna! Det kommer att bli himmelriket! Du och jag och Nannie. Hon är vansinnigt  förtjust i att resa."

 

Kram, Karl


Lidl

Minns när jag och Eddie handlade på Ica i Sundbyberg hur en gammal gubbe bockade av sin gå-och-handla-lista vid rullbandet i kassan på sina sex folköl och ett ägg. Han hade en skrynklig lapp med stora bokstäver skrivna:
  • 1 ägg
  • 6 öl

Det tyckte vi var roligt. Sen hittade jag nu i kväll en gammal bild i min mobiltelefon från Lidl Sveavägen. Mannen framför oss gjorde detta sunkiga Lidlstämplade inköp.

  • 9 liter tysk budget light cola.
  • Ett par plasttofflor
  • Tre folköl
  • Snabbkaffe
  • Sånna där mystiska kakor som heter cookiesandwich eller liknande som innehåller alla typer av transfetter och cancerframkallande ämnen som Lidl importerat billigt parti av fullständigt okänt märke.

Mitt konsumentråd:

Fråga dig själv: Behöver jag det här?
Gör det mig lyckligare?

 

Lidl - Handla smart!

 

Kram Karl


chimalpopoca

Ute faller den första snön. Det är inte mycket, men man kan se det mot ljuset från gatlyktorna. Man kan känna det mot sin utsträckta tunga.

Går sakta hem från spåret. Varm i kroppen. Svett i pannan. Tumvantarna jag använde under rundan har jag nu tagit av mig. När jag försöker sätta på mig dem igen är de fuktiga och kalla inuti. Det är kallt ute. Hemma är det varmt. Hemma finns det mat. Chili con carne efter duschen är aldrig fel.

Lou Reed innan duschen. Ställa in ett par Innis & Gunn i kylen. En bra kväll är att vänta.





/M

such a creep





Linda Sundblad, den tolvårige Pontus största kärlek.

Annars mår jag bra och så.
/P

12 arrondissement

 

Kram, Karl


Bara klargöra en sak

En arbetsannons kan vara diskriminerande. Det vet jag. För det har DO svarat på. Det vet däremot inte juridiska fakulteten på Stockholms Universitet. Fy fan.

Kram, Karl

RSS 2.0